“Vi har fået en helt ny måde at tale om ensomhed på – den “krussedulle” er simpelthen genial.”

— Britta Koppelgaard | Viborg Kommune

Det indeholder kampagnen

  • Animationsfilm om ensomhed, ca 2:30

  • Cut-down af filmen, ca. 00:30

  • To fysiske roll-ups

  • Grafisk pakke indeholdende over 20 forskellige grafiske elementer der kan bruges på tryk, i præsentationer, på web, til SoMe m.v.

Kan en tegnefilm virkelig gøre en forskel?

JA er det korte svar – den måde filmen formidler på, forandrer synet på ensomhed.

"Filmen formidler ensomhed så det er til at bære, og den afstigmatiserer begrebet. Det kan mærkes helt ud hos den enkelte borger". '

Sådan siger Britta Koppelgaard, Viborg Kommune, om Ensomhedsfilmen.

Fokus på ensomhed blandt ældre

Filmen har et særligt fokus på, at opspore ensomme ældre, da de ikke altid er i stand til at række ud selv.

Ensomhed er meget belastende, både fysisk og psykisk, og ikke bare for den ensomme selv, men også de nærmeste.

Filmen er udviklet i tæt samarbejde med eksperter, ansatte i ældreplejen og de ældre selv.

Få mere at vide!

Skriv til os idag, så sender vi mere info.

Hvis du er interesseret i at høre nærmere, så anbefaler vi et kort møde på ca. 20 minutter hvor vi får en fornemmelse at dit specifikke behov.

Herefter kan vi sende et tilbud som vi efterfølgende taler igennem, og hvis der er behov, så retter vi det til.

Der er ingen omkostninger for dig før du skrifteligt har godkendt et tilbud!

Ikke bare en film – et effektivt værktøj

Ensomhed er ofte forbundet med negative følelser, og det kan være svært for pårørende og fagprofessionelle omkring den ensomme, at italesætte det. Det kan filmen hjælpe på ved at at visualisere følelsen af ensomhed..

Eksempel på tilretning for
Syddjurs Kommune

Kan tilrettes specifikke behov

Er der elementer i filmen eller kampagnen som ikke passer helt præcist til den måde du arbejder på?

Vi har stor erfaring i, at tilrette vores film, så dine behov inkluderes i fortællingen, og på den måde kan vi skræddersy filmen, så den passer netop dig og den både I arbejder på.

Ensomhedsfilmen er bl.a. blevet tilrettet Skive Kommune og Syddjurs Kommune og deres særlige måde, at håndtere ensomhed på.

Ghita Nørby under optagelse af speak til den prisvindende Ensomhedsfilm – en del af en kampagne til opsporing af ensomme ældre. We Love Animation

Med speak af Ghita Nørby

Filmens visuelle stil er inspireret af TV-serien Matador, og musikken tager ligeledes udgangspunkt i den kendte titelmelodi af Bent Fabricius-Bjerre.

Derfor var det også helt naturligt at tage fat i Ghita Nørby og få hende til at speake filmen.

Udtalelse fra SUFO

ENSOMHEDSFILMEN ER VINDER PRIS SOM
​"ÅRETS SUNDHEDSFREMMENDE OG FOREBYGGENDE TILTAG FOR ÆLDRE 2020"

  • En animationsfilm om ensomhed og det bagvedliggende samarbejde mellem forebyggelseskonsulenter og brobyggere i Viborg Kommune vinder SUFOs pris Årets Sundhedsfremmende og Forebyggende Tiltag for ældre 2020.

    I tiltaget sættes der fokus på opsporing af ensomhed bl.a. gennem en animationsfilm, der gør informationen mere visuel og dermed lettere tilgængelig. Målgruppen for filmen er ikke den ensomme selv, da de typisk ikke selv rækker ud, men det nære netværk (fra 40+), personale, praktiserende læger m.v. Sammen med filmen er der blevet lavet forskelligt materiale, f.eks. rollups, postkort, stillbilleder osv. Filmen er lavet så den, med få tilrettelser, kan bruges af andre kommuner.

    Filmen er lavet i et samarbejde mellem det forebyggende team og brobyggerne fra Aktivitet og Udvikling i Viborg Kommune. Brobyggerne har fokus på ensomhed blandt de borgere, der modtager hjemmehjælp. De tager på hjemmebesøg på samme måde som forebyggende medarbejdere.

    Brobyggerne tager sig primært af den gruppe af hjemmehjælpsmodtagere, som ikke kan få forebyggende hjemmebesøg. Der er et tæt samarbejde om de borgere, der befinder sig i snitfladen i mellem de to tilbud. På den måde falder ingen borgere igennem systemet, og de bliver givet det bedste tilbud med hensyntagen til forbrug af ressourcer.

    Formand for SUFOs bestyrelse, Anne Dorthe Prisak udtaler:

    “Tiltaget er et godt eksempel på, hvordan man ved at arbejde på tværs i en kommune kan udvikle bedre løsninger og nye idéer til gavn for borgerne. Tiltaget er en stor inspiration for alle forebyggelseskonsulenter, der foretager forebyggende hjemmebesøg. Samtidig er vi glade for i SUFO, at vi i en meget anderledes og turbulent situation, alligevel kan give et – ikke fysisk, men – digitalt skulderklap til kolleger, der er med til at gøre en forskel. Stort tillykke til Viborg Kommunes forebyggelsesteam og team for Aktivitet og Udvikling med prisen. Vi glæder os til på et tidspunkt at kunne fejre det fysisk med jer”.

    For mere viden om tiltaget, kontakt Britta Koppelgaard fra det forebyggende team i Viborg Kommune på tlf. 51 49 08 95 eller mail bk8@viborg.dk

Det siger de

“Filmen er en stor inspiration for alle forebyggelseskonsulenter, der foretager forebyggende hjemmebesøg.”

— Anne Dorthe Prisak, Forperson | SUFO

“Den her film kan jo nå ud til både de ældre der føler ensomhed selv, men også til børnene, til naboerne, til læger, de offentlige instanser. Det er det jeg synes er så genialt ved animationen”

— Jette Hingebjerg, Aktivitetsleder | Viborg kommune

“Vi har fået en helt ny måde at tale om ensomhed på. Den “krusedulle” er simpelthen genial!”

— Britta Koppelgaard | Viborg Kommune

Få mere at vide!

Skriv til os idag, så sender vi mere info.

Hvis du er interesseret i at høre nærmere, så anbefaler vi et kort møde på ca. 20 minutter hvor vi får en fornemmelse at dit specifikke behov.

Herefter kan vi sende et tilbud som vi efterfølgende taler igennem, og hvis der er behov, så retter vi det til.

Der er ingen omkostninger for dig før du skrifteligt har godkendt et tilbud!