Det gode forældre-fællesskab

-  nemmere sagt end gjort!

 

 

Et godt sammenhold i børnegruppen er fundamentalt for god trivsel og indlæring for det enkelte barn – og børnenes fællesskab bliver aldrig bedre end forældrenes.

Hvordan får du kommunikeret vigtigheden af forældrefællesskabet på en ordentlig måde?

 

Start med at tale om det!

 

Forældrefællesskabet er fundamentet for god trivsel i en klasse eller børnegruppe – det lyder simpelt, for det er egentlig rimelig simpelt. Altså i teorien. For i bund og grund har ingen voksne valgt de andre forældre i børnegruppen til – det valg har nogle andre taget for dem. Et forældrefællesskab er og bliver en konstrueret størrelse, og derfor er det også ekstra krævende, ikke bare at italesætte vigtigheden af fællesskabet – men i høj grad også rent faktisk at få forældregruppen til at ændre adfærd overfor hinanden.

Når det lykkes, så lykkes rigtig mange andre ting næsten automatisk.

Vi har produceret en kort animation der hjælper dig med at kommunikere essensen i det gode forældrefællesskab – og som ikke lægger skjul på udfordringerne.

 

Kontakt os i dag!

 

Når børnene har kontrollen, har forældrene mistet den.
John Gray
"Børn er fra himlen", Borgen, 1999, s. 29
 

Animation med fokus på forældrefællesskabet

Animationsfilm om forældrefællesskaber er produceret til at skabe opmærksomhed af vigtigheden af gode forældrefællesskaber og relationer i kommunernes dagtilbud.

Et godt forældrefællesskab giver bedre trivsel, mindre mobning og bedre indlæring hos børnene. Filmen er produceret med et humoristisk islæt, dog med fokus på konkret indhold.

​Filmen er opbygget med henblik på, at give et klart, tydeligt og ikonisk billede af, hvad et forældrefællesskab er for en størrelse. Billedet af det fysiske skab kan senere bruges i kommunikativ sammenhæng, f.eks. i forbindelse med brochure, website, logo, annoncer, internetkampagner m.v.

Animationen kan, som alle vores andre animationer, tilrettes til din kommune eller institutions specifikke behov. Tag fat i os og hør nærmere!
 

Verdens sværeste fællesskab

Der kan ikke herske megen tvivl om, at det fællesskab man som forældre havner når børnene starter i institution eller skole, er et af de sværeste fællesskaber at håndtere. Det er et på alle mulige måder konstrueret fællesskab, og chancen for at du skal forholde dig til mennesker du i bedste fald bare har meget lidt til fælles med, og i værste fald nogle du slet ikke bryder dig om, er overhængende.

Endnu mere kynisk bliver situationen når du får at vide, at dit barns chance for at klare sig godt er meget direkte relateret til, hvor godt du kan håndtere forældrefællesskabet.

Der er simpelthen ikke rigtig nogen vej uden om; hvis du vil dit barns bedste, så må du få det til at fungere!

Vores animation om forældrefællesskaber kan hjælpe med at sætte fokus på en svær problematik og anskueliggør den direkte sammenhæng mellem forældrenes fællesskab og børnenes trivsel.

Hvem kan bruge filmen?

Filmen er lavet til kommuner der har fokus på at skabe et godt forældrefællesskab. Filmen er fokuseret på forældre med børn i overgangsfasen mellem daginstitution og skole, men kan for så vidt bruges til forældre i alle aldre. 

Filmen er lavet i samarbejde med Ikast-Brande Kommune.

 

Har du brug for at sætte fokus på forældrefællesskaber? Så kan vi hjælpe dig med at

tilrette filmen dine specifikke behov. Eller har du måske et andet projekt hvor du

tænker at animation kunne hjælpe netop din målgruppe?

ikast-brande_orig
Lad os hjælpe dig med

 

at forbedre forældresamarbejdet!

Og sikre bedre trivsel og læring for børnene.

Kontakt os i dag og lad os aftale et tidspunkt hvor vi kan tale om dine specifikke behov. Så kan vi levere både tids- og prisestimat – helt uforpligtende selvfølgelig! Der kommer ingen regninger før vi har aftalt alle detaljer, og før I er 100% parate – vi er vant til, at det kan tage tid at tage den rette beslutning.

 

 

 

Skriv til os idag